Darmowa dostawa od 200,00 zł
Zamów przez telefon: +48 509 482 086

Polityka Prywatności

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Serwis www.caddis.pl (zwany również: Sklepem), jest własnością CADDIS S.C.z siedzibą przy
ul. Raszyńskiej 41, 05-090 Rybie (Raszyn), Nip: 5342494083 Regon: 146988633. Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy wszystkich Towarów oferowanych przez Sklepi jest skierowana do Klientów tegoż Sklepu Internetowego.W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących niniejszej Polityki prywatności prosimy kontaktować się z serwisem:tel: +48 509-482-086 - Adam Wnękowicz (opłata wg. cennika właściwego operatora) lub za pośrednictwem e-mail: adam@caddis.pl

Dane zbierane przez sklep internetowy

  1. Dane zbierane podczas rejestracji oraz transakcji zakupu: Każdy Klient rejestrując się w Sklepie Internetowym dobrowolnie podaje swoje dane. Jednakże, brak zgody na przetwarzanie danych osobowych dla celów złożenia i realizacji zamówienia uniemożliwia składanie zamówień. Klient rejestrując się w Sklepie podaje adres poczty ektronicznej, hasło zabezpieczające składające się z co najmniej 6 znaków, Imię i nazwisko, numer telefonu, dane adresowe oraz opcjonalnie dane do faktury, uwagi oraz adres dostawy jeżeli jest inny od danych adresowych, o których mowa na początku niniejszego zdania. Hasło winno być strzeżone przez Klienta przed wykorzystaniem przez osoby trzecie.
  2. Podczas wizyty Klienta na stronie Sklepu automatycznie zbierane są dane adresu IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te mogą być zbierane przez pliki „cookies” (tzw. „ciasteczka”), system „Google Analytics”. Ponadto Sklep Internetowy zbiera również dane Klientów, takie jak adres IP oraz adres e-mail, którzy skontaktują się za pośrednictwem strony www.caddis.pl.

 

Wykorzystywanie danych przez sklep internetowy

a) Administratorem danych osobowych Klientów jest CADDIS S.C. z siedzibą przy
ul. Raszyńskiej 41, 05-090 Raszyn – Rybie, Nip: 5342494083 Regon: 146988633. Dane podane przez Klienta podczas rejestracji są wykorzystywane wyłącznie do umożliwienia Klientowi zalogowania się w Sklepie Internetowym oraz w celu realizacji zamówienia.

b) Dane zbierane podczas transakcji zakupu są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji płatności za złożone zamówienie.

c) Dane Klienta udostępniane są innym podmiotom, takim jak firmy kurierskie, operatorom płatności, ubezpieczyciele w celu realizacji zamówienia.

d) Dane Klienta zbierane są również w celu przesyłania informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r.,
Nr 144, poz. 1204, ze zmianami), jeżeli Klient wyraził zgodę na ich otrzymywanie.

e) Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Klientów na stronie Sklepu Internetowego, do personalizacji zawartości stron Sklepu Internetowego.

f) Dane zbierane poprzez bezpośredni kontakt Klienta ze Sklepem Internetowym przez stronę internetową są wykorzystywane wyłącznie w celu prowadzenia korespondencji z Klientem
i ustosunkowania się do zapytania Klienta.

g) Za zgodą Klienta dane wykorzystywane są w celach marketingowych.

 

Zabezpieczenie danych

a) Klient zobowiązany jest chronić poufność haseł i nazw użytkownika, które wykorzystuje
w Sklepie Internetowym.  Klient ponosi odpowiedzialność za przekazanie hasła i umożliwienie korzystania z konta przez osoby trzecie. Klient zobowiązuje się zawiadamiać Sklep niezwłocznie, licząc od dnia, w którym powziął informację o korzystaniu z jego konta przez osoby nieupoważnione lub o wszelkich innych znanych mu naruszeniach bezpieczeństwa.

b) Podjęto stosowne kroki w celu zabezpieczenia podawanych na niej danych osobowych oraz
w celu ich ochrony przed zgubieniem, nadużyciami, oraz dostępem, udostępnieniem, zmianą lub zniszczeniem bez zezwolenia.

c) Sklep informuje, iż wszelkie przekazane dane osobowe są poufne oraz zabezpieczone przed udostępnieniem osobom trzecim.

Zmiana danych

a) Klientowi przysługuje prawo uzupełnienia, sprostowania, uaktualnienia, usunięcia danych osobowych, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane
z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane. Pozostałe prawa i obowiązki Klienta w zakresie danych osobowych określa ustawa
z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych . Zmianie nie podlegają dane użyte do transakcji zakupu, gdyż są one częścią dokumentu księgowego oraz dane zbierane automatycznie.

b) W dowolnej chwili Klient, który założył konto w Sklepie, może wnieść do Sklepu wniosek
o jego usunięcie. Usunięcie konta oznacza usunięcie wszelkich danych Klienta oraz jest nieodwracalne. Żądanie Klienta zostanie zrealizowane do 14 dni od wniosku o usunięcie Konta.

Przekazywanie i Udostępnianie Danych Osobowych

a) Korzystanie z niektórych Usług może wiązać się z udostępnieniem lub przekazaniem Danych Osobowych Klienta innym Klientom Sklepu lub udostępnieniem lub przekazaniem Danych Osobowych poza Sklep.

b) Jeśli wskutek powyższego nastąpi przekazanie Danych Osobowych innemu administratorowi, przetwarzania Danych Osobowych będzie podlegać polityce ochrony prywatności przyjętej przez takiego administratora.

c) Administrator może przekazać lub udostępnić Dane Osobowe osobom trzecim w przypadku gdy:

I. użytkownik wyrazi na to zgodę lub;

II. będzie to uzasadnione przepisami prawa lub

III. będzie to niezbędne w celu świadczenia Usług.

 

Polityka plików „cookies”

a) Pliki „cookies” tzw. ciasteczka stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

b) Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości strony internetowej do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania z ww. strony internetowej. Używane są również
w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury
i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

c) Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

d) Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane
w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

e) Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji
w przeglądarce internetowej, której używa.

f) Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

 

Zmiana Polityki Prywatności

Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki Prywatności, o czym Klienci zostaną poinformowani z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż na 14 dni przed ich wprowadzeniem, poprzez zamieszczenie nowej treści niniejszego dokumentu na stronie internetowej, , a  każdy zarejestrowany Klient zostanie poinformowany przez Sklep poprzez przesłanie na adres poczty elektronicznej, wskazany przez Klienta w formularzu rejestracyjnym,
o zmianach, które nastąpiły w niniejszym dokumencie. W przypadku, gdy zarejestrowany Klient, nie akceptuje nowej treści Polityki Prywatności obowiązany jest on zawiadomić o tym fakcie Sklep
w ciągu 14 dni od daty poinformowania o przedmiotowej zmianie.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel